dissabte, 22 de setembre de 2012

Resistència a les reformes


Davant la greu crisi que travessem, els consells coincideixen a recomanar reformes estructurals. El govern va tirar endavant la reforma laboral en primer lloc, atenent el clam que se sentia des de fa anys des del món empresarial. El resultat ha estat un creixement de l'atur continuat en fer-se més fàcil i més barat l'acomiadament en temps de crisi. Queda per veure com funcionarà aquest marc laboral en temps d'expansió econòmica.
Mentrestant hi ha molts altres sectors de l'economia que necessiten reformes per ser funcionar de forma més eficient i generar creixement. La distribució de combustibles és un dels sectors en què ara actua el ministeri d'indústria, pressionant les empreses per contenir els preus. L'ex president de la comissió nacional de la competència, Luis Berenguer, em deia que aquestes reunions donen un missatge equivocat d'intervencionisme, que el que cal és introduir més competència.
Aquest i altres sectors, com el dels serveis jurídics o el taxi, tracta aquest reportatge que ja ha causat la queixa i l'oposició d'alguns dels sectors criticats. Amb tota la legitimitat del món, igual que la que tenim els que assenyalem les coses que no funcionen.