dimecres, 9 de novembre de 2011

Menjar per terra



L'economia de l'alimentació dóna per molts reportatges. En aquesta ocasió he volgut ajuntar la problemàtica dels pagesos que no obtenen el preu desitjat pel seu producte i el fenomen del malbaratament alimentari. El nexe entre els dos és l'excedent, la producció molt per sobre la demanda que fa enfonsar preus i que es menystinguin els aliments fins el punt de deixar que es facin malbé o llançar-los directament quan no es poden vendre. Fa uns anys al Regne Unit es va encarregar un informa oficial sobre el tema que es va traduir en una campanya de conscienciació ciutadana. Aquí tot just ara es fan les primeres passes, tot i que la crisi econòmica també dóna les seves lliçons i els consumidors miren molt més el que fan. Va ser una sort entrevistar Tristram Stuart, que estava promocionant el seu llibre Despilfarro que ha publicat Alianza. Té un discurs molt treballat, coherent i un anglès d'aquells que fan pensar que en saps molt perquè s'entén tot.