diumenge, 30 de maig del 2010

L'abstenció de CiU i Farmaindustria

Les informacions polítiques dels diaris de diumenge donen moltes voltes a l'abstenció de CiU al Congrés en la votació del decret de retallades que va presentar el govern dijous passat. S'esmenta el discurs de Duran Lleida en què es reclamava el sentit d'estat de la coalició com a gran argument per la votació favorable i s'arriba a dir que gràcies a aquesta votació s'ha salvat no només Espanya sinó l'euro mateix..
La meva immersió en el tema sanitari de les últimes setmanes m'ha permès veure un altre angle de la història que potser tingui alguna cosa a veure. Farmaindustria va fer una roda de premsa dimecres 19 de maig, el dia abans de l'aprovació del decret al consell de ministres. Jo era de viatge a Suècia, però a la tornada vaig veure tota la roda de premsa en video per refer el meu reportatge sobre la despesa sanitària. El president de Farmaindustria, Jesus Acebillo, reclamava que el govern temperés les mesures de contenció de la factura farmacèutica. S'oposava a la retallada dels preus dels medicaments que compra el sistema nacional de salut i deia que estaven disposats a acceptar un descompte temporal. Afegia que estaven negociant en aquelles hores amb el govern amb el suport del grup de Convergència i Unió, al qual lloava entusiàsticament.
La idea del govern era retallar en 1000 milions d'euros la factura de la farmàcia. Els diaris no ho van explicar, però a la referència del consell de ministres que penja el web de la Moncloa el mateix dia del consell s'explicava com s'aplicava la tisorada: 20 per cent en rebaixa dels preus dels absorbents que finança la SS, 7,5 per cent en rebaixa del preu de productes sanitaris i descompte del 7,5 per cent en el preu dels medicaments que compra el sistema sanitari públic. L'objectiu de Farmaindustria, amb el suport de CiU, s'havia assolit. No serà aquest el preu de l'abstenció de CiU a la votació del Congrés sobre la retallada?

1 comentari:

elnaufragoidiota ha dit...

Molt segur que sí, cal tenir en compte que dintre de la indústria farmacèutica que encara queda de titularitat espanyola, la part més important es catalana i des de sempre amb forts lligam amb els membres d'aquest partit.